Ayam panggang ini pasti dapat memikat selera sesiapa pun. Dengan menggunakan bahan-bahan aromatik seperti bawang putih, lengkuas, halia, daun salam . Ayam panggng ini memang juicy dan penuh dengan rasa yang pasti akan membuat anda jilat jari. Untuk yang sedang berdiet, gunakan dada ayam untuk kurangkan intake lemak dan tingkatkan lagi intake protein dalam diet anda. Bahan-bahan: 8 ketul ayam 4 sdm Kicap Manis ENAQ 2 sdm Kicap Masin ENAQ 1/2 sdt gula pasir 2 daun salam 3 cm lengkuas 1 sereh 1 buah jeruk nipis 100ml air 2 sdm minyak goreng Bumbu halus : 6 bawang merah 2 bawang putih 5 biji buah keras 1 sdt lada butiran 1 sdt ketumbar 2 cm halia Cara-Cara: Lumuri ayam dengan jeruk nipis, biarkan sekitar 10-15 menit. Cuci bersih Tumis bumbu halus, lengkuas dan sereh hingga harum, masukkan ayam. Aduk-aduk sampai setengah matang, masukkan kicap dan air. Biarkan sampai mendidih sambil sesekali diaduk. Beri garam dan gula, tes rasa. Masak lagi sampai air berkurang dan bumbu meresap. Nyalakan oven suhu

Admin suka masak, tapi dalam masa yang sama nak masak simple-simple tapi hasilnya wallaaaa. Masak ni ada pelbagai cara. Nak masak ayam masak kicap pun ada berpuluh-puluh resepi. Itu yang dah discover, yang belum jumpa? hehe Hari ni kita cuba pulak resepi ayam masak kicap chinese style. Gerenti sedap, dan yang penting tak renyah! Bahan-bahan: 300gm daging ayam, dipotong kecil 1 inci halia, dihiris halus 3-5 ulas bawang putih, diketuk Sedikit serbuk stok ayam 4 sudu makan KICAP LEMAK MANIS ENAQ 2 sudu kicap pekat Sedikit minyak masak untuk menumis Cara-Cara: Panaskan minyak masak di dalam kuali. Masukkan bawang putih diikuti oleh halia sehingga kekuningan dan keluar bau. Masukkan daging ayam, dan kacau rata. Tutup kuali dengan tudung kuali. Biar pada api sederhana sehingga ayam masak kira-kira 5-10 minit. Sekali sekala gaul rata bagi membolehkan daging ayam masak sekata. Masukkan KICAP LEMAK MANIS ENAQ, kicap pekat dan serbuk stok ayam. Gaul lagi sehingga rata. Tutup api dan sedia untuk dihidangkan.   Resepi oleh Kamalia Lee –> Lihat

  Bahan-bahan: Ayam - 4 ketul potong kecil Perap dengan garam, serbuk kunyit & serbuk cili @rempahratusmaksiti dan goreng dahulu. 1 paket rempah masak kicap @rempahratusmaksiti - campur dengan air. Guna 1/2je 1 biji bawang besar - kisar halus 4 ulas bawang putih - kisar halus 1 1/2 halia - kisar halus 3 tbs kicap masin @enaqsauce_official 3 tbs kicap manis @enaqsauce_official Air secukupnya Capsicum Bawang besar Daun bawang Tomato - belah 4     Cara-cara: Perasakan ayam dengan serbuk kunyit , serbuk cili & garam. Kemudian gorengkan ayam. Panaskan sedikit minyak. Tumiskan bahan-bahan kisar sehingga naik bau. Bancuhkan rempah masak kicap dengan sedikit air & kemudian masukkan ke dalam bahan tumis tadi. Gaul sehingga sebati. Setelah pecah minyak, masukkan kicap manis dan kicap masin. Masukkan ayam, bawang besar, capsicum, tomato & daun bawang. Siap!   Resepi oleh @kakpating –> Lihat resepi ini ikan kicap pedas.   Kini anda boleh dapatkan Kicap Enaq secara online di 

Siapa yang dah cuba resepi ikan kicap pedas dari AzieKitchen? Anda wajib cuba tahu, mana tahu menjadi hidangan yang sesuai untuk meraikan tetamu anda hujung minggu ini. Kalau dah cuba, jemput cuba pula versi kami yang paling simple & ummphh juga. Jom lihat resepi! Bahan-bahan: 4-5 potong ikan kurau dan perap sekejap dengan, jus dari 1/2 limau kasturi, 1 sdm serbuk kunyit &garam secukupnya. Cili Kicap: 3 bawang putih. 4 bawang merah. 10 cili padi, potong halus. 4 sdm kicap lemak manis Enaq. 1 tomato, potong dadu. 1/2 limau kasturi. Goreng ikan sehingga garing dan ketepikan. Hiris bawang merah dan bawang putih kemudian goreng hingga harum. Angkat dan letakkan kedalam mangkuk dan masukkan cili padi, kicap manis, tomato dan perahkan limau kasturi. Siramkan keatas ikan goreng. Siap! Jangan lupa tag kami di IG  Enaq kalau dah cuba resepi ikan kicap pedas, simple dan paling sedap ini okay! Resepi oleh @through_helenaeyes –> Lihat resepi ini brokoli goreng bawang putih.   Kini anda boleh dapatkan Kicap Enaq secara

On the other hand, we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the too charms of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound are ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the same as sayngthrough shrinking from toil and pain. These cases are perfectly simple and easy to distinguish. In a free hour, when our power choice is untrammelled and when nothing prevents our being able to do what we like righteous indignation and dislike men who are so blinded by desire, that they cannot. Our being able to do what we like righteous indignation and dislike men who are so blinded by desire, that they cannot. On

On the other hand, we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the too charms of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound are ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the same as sayngthrough shrinking from toil and pain. These cases are perfectly simple and easy to distinguish. In a free hour, when our power choice is untrammelled and when nothing prevents our being able to do what we like righteous indignation and dislike men who are so blinded by desire, that they cannot. Our being able to do what we like righteous indignation and dislike men who are so blinded by desire, that they cannot. On

On the other hand, we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the too charms of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound are ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the same as sayngthrough shrinking from toil and pain. These cases are perfectly simple and easy to distinguish. In a free hour, when our power choice is untrammelled and when nothing prevents our being able to do what we like righteous indignation and dislike men who are so blinded by desire, that they cannot. Our being able to do what we like righteous indignation and dislike men who are so blinded by desire, that they cannot. On

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.